Tuesday, August 27, 2013

tutorial belah durian


hahaha
mun belajar ilmu paling penting harini
cara nak kupas durian
penting tuuuuuu

 senang sikit..
nak makan nanti kupas sendiri..
tak pyah susah tunggu abah balik dari keje :p


mula2
mestila ada duriankan
doodle,durian. cara belah durian, musang king, cara mudah belah durian,




korang ketuk2 kat bontot durian tu dengan parang
kalau dia betul2 masak
bila korang ketuk je dia merekah tau..
doodle,durian. cara belah durian, musang king, cara mudah belah durian,




lepas tu korang belah la dekat kawasan dia merekah tu dengan parang
letak kain supaya durian tu xgerak2..
senang sikit nak belahkan
doodle,durian. cara belah durian, musang king, cara mudah belah durian,




lepas dah belah dengan parang tu
cantas die punye tangkai..
then gunakan kekuatan tangan untuk tarik kulit durian tu
eyahhhhhhhhhhhhhhhhhh
doodle,durian. cara belah durian, musang king, cara mudah belah durian,




sampaila dapat hasilnya
taraaaa
musang king
kecik ni je pon dah berbelas2 harganye..

doodle,durian. cara belah durian, musang king, cara mudah belah durian,










23 comments:

Norhasniza Khalid said...

wahh cikmun, ada tak agak2nya orang cari tuto bukak durian ni...? hihi,
mama durian fresh tak makan, tapi kalau durian dah dimasak, mama no 1!

Normi Nieza said...

sedapnya cik mun..:)

puteri airyn said...

sedapnya tengok durian tu..

Cik Puan Rara said...

hahahaha ada tutorial koooo~ hebat~ mmg bagus.kdg2 org x tau.hahaha

Illya LeYa said...

dapnye durian..
feveret LeYa ni..
nyum3x...

||aLeaSaRa|| said...

huwaaaa...menyesal klik entri ni..terliur tengok durian huhu...

kak lea masa dah kawin baru reti kopek sendiri durian,dah hubby orang perak...kejap nak pulut dengan kuah durian..kejap nak tempoyak.maka separuh tererlah kak lea kopek durian he3...

redza said...

terbaik! musang king memang sedap..

J.Syazwana said...

sedapnyaaaaaaaaa!!
feveret ok durian ni. wuwuwuwuwu

Lieya Von Jay said...

very2 funny. rjin lak lukis2 ^_^

Yumida Huda said...

sedap la duirian tu cik mun
adohai..beznye klo depan mata nih

aisya said...

tak makan durian. kbai.
hehe

Budak Kampung said...

find!iman suke tutorial ini.heheheh..kelaka

A Lady from Machang said...

kena blk kg utk rasa buah durian! wajib! haha

fuzamusa said...

saya memang xpernah kupas sendiri takut lah kulit tu hancur saya kapak..hahaha

fuzamusa said...

saya memang xpernah kupas sendiri takut lah kulit tu hancur saya kapak..hahaha

Cik YuYu said...

kuningnya ! sedap ! nak munnn .... kupas durian pun dah ada tutorial sekunk ye ... hihihi

Maria Firdz said...

hehe... rajin cik mun buat tutor ea... hehe

zakirasli .. said...

huuu, tringt kt durian. sodap!

Marou Apple Hijau said...

comel la doodle tutorial belah durian ni..


Entri Baru Update Tadi: Jualan Merdeka 50% The Body Shop

S.K.A said...

ha3 terbaik la =) kalau durian yg dah merekah..sng la nk buka..kuning isi..psti lemak berkrim ni

MaMa Rey said...

aiya Cik Mun..berliur dah tengok durian ni..suka makan durian..
part belah durian ni mmg tak pandai..suruh big boss kat rumah yg buka hehe..makan je tau..:D

Syafiq Kamaruddin said...

hahaha sengal la cikmun ni.. -.-'

Ain Syima said...

waa nak belah durian pun ada tutorial
bagus jugak nanti sng mat leh nak beljr
ekekeke
kuning betol durian tuu
nampak sedp tapi syg kita xmkn
hehe