Friday, August 30, 2013

miracle in cell no. 7




miracle in cell no.7, movie, korean movie, best movie, kpop,

Miracle in Cell No.7 menceritakan tentang Yong-Goo, seorang ayah yang cacat mental yang mempunyai daya pemikiran seperti budak yang berumur 6 tahun iaitu sama umur dengan puterinya Ye Seung yang jauh lebih pandai daripada beliau.Suatu hari dia dituduh melakukan pembunuhan dan dimasukkan ke dalam penjara.

Yoong Goo dimasukkan ke dalam penjara bernombor 7 iaitu sel yang paling keras di penjara dengan kawalan keselamatan yang maksimum.Yoong Gu kemudian bertemu dengan kawan2 satu sel yang menyedari bahawa Yoong Gu memiliki cacat mental.

Yong-gu hanya memiliki satu keinginan iaitu untuk melihat puterinya Ye-seung , namun undang2 di blok sel mereka tidak boleh menerima pengunjung. Jadi penghuni room 7 memutuskan mereka akan membuat keinginan menjadi kenyataan, dan memulai usaha agar Ye-seung dapat mengunjungi ayahnya.

kehadiran Ye- seung banyak mengubah suasana dan telah membuka hati penghuni sel 7 menjadi orang yang lebih baik.. 


Ryu Seung-ryong sebagai Lee Yong-gu
Park Shin-hye sebagai Ye-sung
Kal So-won sebagai young Ye-sung
Jung Jin-young sebagai Jang Min-hwan
Oh Dal-su sebagai So Yang-ho
Park Won-sang sebagai Choi Chun-ho
Kim Jung-tae sebagai Kang Man-beom
Jung Man-shik sebagai Shin Bong-shik
Kim Gi-cheon sebagai Elder Seo




biarpun mun bukanlah peminat tegar kpop
tapi serius..
cite ni sangat best
dari awal sampai akhir mun menangis..
sangat2 menyentuh hati
dan budak tu sangat2 pandai and super duper comel!!!



miracle in cell no.7, movie, korean movie, best movie, kpop,


miracle in cell no.7, movie, korean movie, best movie, kpop,


miracle in cell no.7, movie, korean movie, best movie, kpop,


miracle in cell no.7, movie, korean movie, best movie, kpop,



11 comments:

redza said...

drama korea, kpop saya tak minat

mis ekin said...

ekin tgh cari cerita ni..boleh tak awak bagitahu kat mana awak download..

Shark Kay said...

pnha jugak tgk iklan ni..
tp lupa plak kul bper tayangan dia..
yg ingt running man jer..
eheh.

Norhasniza Khalid said...

rasanya macam nak tengok. tapi,, ala.... masa takde cik mun oi.. hihi

Yumida Huda said...

wah..mcm bez la cik mun buat sinopsis
ni buat yumida terigau ke panggung gak nih

menabung kat sini :)

S.K.A said...

cerita ni =) he3 tgok kt iklan dlam tv..mmg menarik perhatian..wlaupn xbrapa dgn k-pop tp mcm menarik..msti sedih dan kelakar kn..xde link nk dwnld ke??

deno said...

ada tengok kat iklan... teringin sgt nak tengok

Cik Awatif said...

Wahhh.... kena tengok ni... org tak minat kpop pun kta best, kena tengok ni... haha

NF said...

teringin pulak nak tengok even jarang tengok drama korea. hihi

Syafiq Kamaruddin said...

ni wayang ke movie ke drama? hehe..

btw cerita korea semua best2! bila dah start tengok memang takleh nk berhenti..

Eiqa Almond said...

mne nk tengok cite niee.??
Wahhh, mcm sedih medih aje citenyee..