Thursday, August 29, 2013

lipas



mun benci lipas
sebab mun geli 
tengok sesunggut die gerak2
lepas tu boleh terbang lagi
cukup buat mun takut dengan lipas


tadi tiba2 ada lipas kat dapur
betul2 depan mata mun
besar gile lipas ni

mun tunjuk berani
amek ridset nak sembur biar die mati


puffffffffffff
tepat pada sasaran semburan mun
tapi
perkara x diduga terjadi


lipas tu terbang dah kejar mun
apalagi
mun lari macam xcukup tanah
bukan lari je..
siap nanges lagi
malu pulak bila teringat =_=

doodle, lipas, cik mun, menangis, lari, dikejar, sedih, kartun


akhirnye..
lipas tu mati
sebab mak mun pukul dengan penyapu


bukan sebab ridsect tadi.







23 comments:

Sabrina SA said...

kesian cik mun >< Tp tergelak jugak lah bila baca :p

Ana Solehahdunia Ilhamku said...

apa laa cikmun takut lipas...tp camner kita same err.... kih3 - gelak guling2

Lieya Von Jay said...

harhar lucu lah. akak dulu pon takut sangat2 kat lipas sebab yg sma dengan mun jugak tapi semakin tua ni semakin kurang takut cuma kalo lipas terbang ja akak takut dia masuk dalam telinga walaupon sah2 lubang telinga kecil dari lipas ^_^

MaMa Rey said...

aish jahatnya si lipas kejar Mun..

cute la tengok doodle tu..:)

J.Syazwana said...

ahahahaha. wana setakat lipas boleh handle lagi tapi please jangan labah2. boleh menjerit satu rumah.

Nurfatin Liyana said...

Sama la, Yana pun tak suka dengan lipas ni. Geli kot. Kalau ternampak lipas, mula2 tu tunjuk berani la konon sebab nak pukul lipas tu. Then bila tak terkena sasaran, lipas tu kejar, lari macam tak cukup tanah dah. Hahaha.

Labah2 pun Yana takut gak. Eeee seram :(

||aLeaSaRa|| said...

hahaha kak lea boleh bayangkan betapa takutnya mun masa tu(sebab kak lea pun takut lipas yang terbang selepas kita dah ridsectkan ia huwaaa)

Dylla Abas said...

huhu...sama arr..kite pun takut lipas..sgt x suka sampai sanggup buat apa saja asalkan lipas tu mati

Amirul Amir said...

wah, best, hehehehe :) no-ordinaryblog(BlogKartunDunia)

Norhasniza Khalid said...

eeeiii.. mama tak suke lipas jugak cik mun, geli..

sha (chirp chirp) said...

eeeeee, sha pon geli dengan lipas. gang! hehe :)

Siti Asiah said...

Mun penakut lipas upenye yea...sama cam anak akak wlpun lipas tu dah mati. akk tak takut just geli jerk...;)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Hahahaha...suka duka cik mun bersama lipas. Hehehehehehe...mcm2 hal.

Syarafi[skyforce331] said...

ergh!! *ambik hanger!!

Ayu Zan said...

geli hati ayu baca.. :)
ayu lipas ok lg. ayu xsuka kumbang itam yg besau tu. dulu nangis2 bila kawn ayu letak kat seluar..

Shark Kay said...

ngeh ngeh...
ngah imagine cik mun cam dlm kartun tu..
cam comel jer.

S.K.A said...

ha3..kecian dia..ha3 kelakar betol la =) hi3, 2 la..spe sruh spray dia..

Nanie said...

Hahaa, sama laa kitaa, tambah bila lipas tu terbang , fuhh. mengucap panjang. hahaha

fuzamusa said...

GELI jugak dengan Lipas yang terbang tu.. hahaha

Syafiq Kamaruddin said...

mesti kecoh satu taman cik mun menjerit.. ;P

Maria Firdz said...

Hehe... Blh la kita hadiahkn lipas kt cik mun.. Hehe

Eiqa Almond said...

hahaha
Nanti nak post lipas dekat Mun laa :D
tp mcm laa eiqa pun berani nk pegang kan XD

Ain Syima said...

ekekke
lawak la cik mun
sy pun takut jugk lips tp xde laa mcm cik mun
kalau sy nges lari-lari bila jumpa kucing je
eheheh