Tuesday, August 27, 2013

tips untuk suami isteri..


walaupun mun belum kahwin
tapi mun nak share tip ni dengan korang semua
yang mun jumpe kat fesbuk

tips suami isteri, tips suami gembira,tips isteri gembira, tips buat lelaki gembira, tips buat perempuan gembira, tips cinta



BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT LELAKI dan SUAMI GEMBIRA 

1. jaga makan minum dia
2. Tidur dengan dia
3. Biarkan dia dengan ketenangan
4. Jangan memeriksa telefon beliau (Mesej)
5. Jangan mengganggu dia dengan pergerakannya

Jadi APA YG SUSAH sangat tentang itu?


CARA MEMBUAT WANITA dan ISTERI GEMBIRA 

Ia benar-benar tidak terlalu sukar tetapi .... Untuk membuat wanita bahagia,
seorang lelaki hanya perlu jadi :
1. rakan
2. teman
3. kekasih
4. saudara
5. bapa
6. induk
7. tukang masak
8. juruelektrik
9. tukang paip
10. mekanik
11. seorang tukang kayu
12. penghias a
13. stylist
14. sexologist
15. pakar sakit puan
16. ahli psikologi
17. a pembasmi perosak
18. psikiatri
19. penyembuh
20. pendengar yang baik
21. penganjur
22. bapa yang baik
23. sangat bersih
24. bersimpati
25. olahraga
26. panas
27. perhatian
28. gagah
29. pintar
30. lucu
31. kreatif
32. tender
33. kuat
34. pemahaman
35. toleran
36. berhemat
37. bercita-cita tinggi
38. mampu
39. berani
40. ditentukan
41. benar
42. boleh dipercayai
43. bersemangat

TANPA lupa untuk:
44. memberi pujian beliau (kerap)
45. Pergi membeli-belah dengan dia
46. jujur
47. menjadi sangat kaya
48. tidak menekankan keluar
49. tidak melihat perempuan lain

DAN PADA MASA YANG SAMA, ANDA MESTI JUGA:

50. memberikan banyak perhatian pada beliau

51. memberikan banyak masa kepada beliau,terutama masa untuk dirinya

52. memberi beliau banyak ruang, tidak pernah bimbang tentang di mana dia pergi.Namun yang paling penting

INI SANGAT PENTING

53. tidak pernah lupa* hari lahir* ulang tahun* dia
mesti alim dan .... dan tlg Buang Sampah... dan perkhidmatan hantar kereta dan Bayar cukai jalan dan bawa melancong dan ...jgn LEBIH Tidur.... dan makan habis2 Masakan dia.. dan bila nak Tidur Bila cakap i luv u,,, dan berhenti membaca akhbar @ memberi perhatian apabila dia bercerita, ...dan beberapa lagi dan oh ya u juga perlu menjadi spiderman atau superman pada masa-masa untuk menyelamatkan beliau .... !




Hahaha... 
just for fun ok
tapi sebenarnya ada betul jgak..
jadi para suami silalah bersabar dengan isteri anda








11 comments:

E'in said...

amboi kemain tips.. hahaha... okay take noted! :p

Anne Nurain said...

hahaha.. macam tu la nak gembirakan hati orang pompuan kan? banyak tu.. sabo je la wahai lelaki.. hehe..

redza said...

tu dia..banyaknya yg lelaki perlu buat utk membahagiakan isteri

ros_reeza said...

thanx Mun sharing this,.. takpe, even belum kawen, Mun boleh jadikan persediaan gitu.. hihi.. nak melangkah ke alam rumah tangga nanti :)

Normi Nieza said...

good sharing

fatin aziz said...

i likeee...seronok kan jadi pompuan..perhatian lebih....hekhek :P

NF said...

mak, saya mau kawennn. hihi. jokes ! :p

Zyra Roxx said...

amboi pnjangnya, hehehe. oh bila la nk kawen niii :3

Chuu Muqhlis said...

eh2 chuu pn belum kawen hehe

Siti Asiah said...

Kene cepat2 kawen ni Cik Mun...hehe, good info...;)

J.Syazwana said...

ahahahaha. ari tu bace gak kat fb. hihihi.

kesian lelaki :P

tp nak jage kite senang je. jangan biar lapar. itu je :D