Monday, August 26, 2013

nasi lemak itu freemason??




tadi tengah sibuk2 chat dengan member 
pasal borang yang xsetel2 lagi tu
mun terjumpa satu status yang mun nak share dengan korang semua




nasi lemak, freemason,nasi lemak sedap, illuminati, fakta nasi lemak,


Ramai yg tidak sedar bahawa NASI LEMAK TELUR MATA yg femes sebagai menu sarapan kita sebenarnya merupakan agenda yahudi + freemason + illuminati.

Kerana apa? Lihat sendiri :

● Telur mata itu membentuk seperti satu mata atau "all-seeing eye" yg merupakan simbol freemason.

● Nasi lemak itu sengaja dibentukkan seperti piramif yg juga menjadi simbol freemason dan illuminati.

● kacang goreng yg berwarna kemerah2an itu merupakan simbol red bean army

● sambal yg seakan2 warna darah itu merujuk kepada "blood brotherhood" yg menjadi asas kesatuan freemason.

● nasi lemak mengandungi lemak n kolesterol yg tinggi yg boleh menyebabkan pemakannya menjadi mengantuk lalu mengurangkan produktiviti dan lama kelamaan akan membawa penyakit seperti jantung dll. Maka ini adalah agenda yahudi utk melemahkan kekuatan org melayu.

Maka kita kena boikot nasi lemak telur mata! Boikot boikot! Agenda freemason!






ini hanyalah sindiran semata2 dari admin fb tu..
bukan betul :)






18 comments:

Nanie said...

Hahaha, terkejut juga. Nasi lemak tu feberet tuh. Haha.

Cik Puan Rara said...

hahahahah sampai nasi lemak pon kena? adoii~ pas ni mkn telur dadar ye kwn2.hehe

Lieya Von Jay said...

perrrghhhh,,, tengok telor mata tu terus rasa lapar. kelakar gila klo nasik lemak tu betol2 freemason ^_^

Cik Mun said...

@Nanie hahaha..sama la kita..peberet mun jgak..

Cik Mun said...

@Cik Puan Rara heeee..betul jgak tu..

Cik Mun said...

@Lieya Von Jay nampak sedapkan nasi lemak tu..

Anne Nurain said...

ni saje je nak sindir sesetengah individu yg suka sangat nak kaitkan semua benda dengan illuminati.. hari tu tetiba plak pasal upin ipin.. x logik langsung.. hehehe..

Norhasniza Khalid said...

hihihi, alamak.. baru berangan nak buat nasi lemak besok..

Maria Firdz said...

Mmg sempit lah pemikiran org nih... Semua nak kaitkan... Tgk ajelah pasal r4bia tu.. Kesian cikgu math mcm mana nk ajar bilangan 4 tnjuk jari nnt... Huhu

Shark Kay said...

Pduli apa fremason..
Jnji sodap dimakan..
Mn bleh tolak ns lmak woo.
Hehe.

Cik YuYu said...

alamak cuak dah tadi baru nak boikot ... dah la feveret yuyu terutamanya nasi lemak yg bungkus daun pisang ... nyum3 :)

Ain Syima said...

HEHE . .
admin tuu kuat btul noe imaginasi dia . .
kita pn xterpikir mcm tuu -__-
hebad laa otak dia . . ekeke
tapi nasi lemak tuu mmg buat perut rasa lapar laa. .
klau kat teganu kita org mkn nasi lemak ngan telur rebus . .

redza said...

haha macam2

iqin said...

aaaaaa nasi lemak !

:)

fatin aziz said...

sebelum baca yg ni dah ada baca artikel org marah..sbb pasal nasi lemak bentuk piramid pun nak bising..hehe..jadi kurang la terkejut sikit..huhu

S.K.A said...

ha3..cmtu plak..kalau btol hebat la mereka sbb cipta nsi lemak neh..

Sya Chot .. said...

hahaha,xhenti2 lagi ke demam bnda ni..hehehe klw semua bnda nk di freemason kn,parah gak..hehe

ros_reeza said...

heee.. senyum je baca entry ni :)