Saturday, July 13, 2013

tutorial : mewarna guna paint sai tool








sebelum ni mun ada buat tutorial macam mana nak melukis
guna paint sai tool ni kat sini
kali ni mun nak ajar untuk mewarna pulak..


mula2..korang lukis dulu doole korang..bole rujuk kat sini




dah siap je..korang pilih magic wand yang mun bulat no 1 tu..
then klik kat tempat yang korang nak warna tu
nanti tempat yand diklik tu akan menjadi warna biru..






dah siap tu..
korang pilih layer 1 tu pulak yang mun bulatkan no 1 tu..
then pilih bucket..
lepas tu pilih warna yang korang nak dekat tempat yang mun bulatkan no 3 tu..




bila je korang pilih layer 1 tu..automatik yang warna biru tadi bertukar putih..
jadi korang klikkan warna yang korang pilih tu kat situ..kalau korang klik kat tempat lain warna xkan keluar tau..
jadi macam ni la..



lepas tu korang ulang balik step awal tadi untuk warnakan muka dia pula..

siapla..
jangan lupa ye save dulu :)



so selamat mencuba ye..





8 comments:

kajaharuna said...

ala tomey nye.. yang paling comel tu dia punya logo "copyrignt"..

ni nak try ni..

redza said...

selamat mewarna!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nice sharing..Thanx for sharing Cik Mun..^^

MaMa Rey said...

comel doodle tu..kagum dgn yg pandai buat doodle comel2 mcm ni..

Haruno Hana 하나 said...

tak reti sangat guna Paint Tool SAI ni :)

Cik Yaya said...

salam..
eeii omeii..
tp yaya tetap xreti wat..huuuu
cik mun wtkan utk yaya?? ;p

E'in said...

jeles jeles jeles tgk org yg pandai melukis nie...

Mohd Shafwan said...

ish..memang betul2 kena ada kesenian la...x seni..ntah apa yg akan jadi nnt