Tuesday, September 3, 2013

tips nak dapatkan BE






sebelum ni mun ada terangkan apa itu Buffered Earning (BE) kat sini 
kali ni mun kasi tips macam mana nak dapatkan BE


pastikan anda memasang kesemua unit iklan di tempat yang betul
rasanya banyak tutorial cara pasang iklan nuffnang ni..korang try google ye..


selalu update korang punye survey/blogger bio
ini penting sebab dari survey ni dorang akan yakin untuk berikan BE..korang promote la blog korang kat survey ni..isi secara detail survey ni..dari survey ni jugak dorang tahu iklan apa yang sesuai untuk dorang letak dekat blog korang..jadi update la survey ni slalu ye.. 


hantar tiket pada nuffnang
jangan segan silu menghantar tiket pada pihak nuffnang..mun rasa ni orang slalu buat dan menjadi..
tanyala kenapa tak dapat BE lagi..xpun apa kriteria yg diperlukan untuk mendapat BE..
tanya je pape yang berkaitan BE..tapi janganlah hantar setiap hari ye..kadang2 pihak dorang xsuka jgak 
tak tahu cara menghantar tiket?? klik sini eh..
mun pernah buat tutorial cara hantar tiket kat nuffnang..


pastikan nuffnang anda berstatus glitterati
peluang untuk mendapat BE akan lebih cerah bila statu korang glitterati tau..
kirenye BE tu macam bonus atau kelebihan untuk ahli nuffnang yang berstatus glitterati.
macam mana nak berstatus glitterati..besenye bile korang dah letak iklan ditempat betul, slalu update survey..memang automatik status korang glitterati..


maintain/tingkatkan kan korang punye trafik 
rajin2 la korang blogwalking untuk menambah jumlah trafik blog korang ye..
atleast dalam 100uv ke..bila trafik tinggi..earning korang lagi masyuk tau..


selalu update entry korang
rajin2 lah update korang punye blog ok..sekurang-kurangnye sehari tu sekali xpun dua kali..
banyak2 lagi bagus..blog korang akan lebih meriah bila slalu update tau..
trafik pon akan maintain/tinggi bile rajin update ni..
bila orang slalu berkunjung ke blog korang..ini akan menyakinkan mereka untuk beri BE pada korang..
tapi yela..kadang blur jugak nak update pasal ape..hoho..



orang slalu kata jangan letak iklan lain selain nuffnang
sebab nuffnang xsuka dianaktirikan..die manja2 gitu..
kecuali churp churp sebab dia pon under nuffnangkan..
tapi mun letak je..hahahaha











15 comments:

kinah said...

tenkiu cik mun pasai explaination yg panjang tu. ^_^

Cik Mun said...

@kinah hahaha..mun terang ape yg mun tahu je..

Adam Faiz said...

Nice sharing,akak! btw,adam klik iklan nuff akak,kalau sudi klik iklan nuff adam balik ;)

tiey smilez said...

Nice tips and keep sharing supaya Cik Mun sentiasa dapat BE. hehe

Untung Cik Mun dapat BE. Cik Tiey belum dapat lagi.huhuk

Putri said...

tq mun.x pernah pun dpt BE walapun dh dkt 2 tahun setia dgn nuff

Mieza Jhaa K said...

Satu je tak pernah buat iaitu menghantar tiket.. malas nak peduli lg..hehe

sha (chirp chirp) said...

sha tak pasang pon nuffnang ponn, tak retii. huhu

fuzamusa said...

tq cIk Mun atas sharing..
Kita dah follow pantang larang..tapi Nuffnang xnampak kita lagi.. low profile kot erk
hehehe

Ain Syima said...

nice info . . thnxx 4 sharing cik mun . . setakat ni rasa malas lagi nak dftr iklan nuffnang dgn churp-churp . . hee

MaMa Rey said...

yg ketiga tu mun jarang buat..dan yg last tu kdg2 bila sibuk dgn anak2 tambah lg kalau tak ada idea tak terupdate lah blog hehe..tq tips ni mun..:)

Yumida Huda said...

eh..sama pulak topik kita cik mun
berbicara soal nuffnang

http://umikasum.blogspot.com/2013/09/kelebihan-letak-iklan-nuffnang-di-blog.html

S.K.A said...

nice sharing =) tp yg last 2..ssah skit kot..idea xslalu dtg..xkn la nk update sal segmen je kn hu3..

Marou Apple Hijau said...

done apply tips ni..


Entri Terbaru Update : Hanya Di Malaysia Versi Instagram Episode 6

MG schmidt said...

blum dpt lg BE,
nk anta ticket tp xtaw nk tny ap but now dah tau dah nk tny ape.

hehe! tQ cik mun! entri mu ku hrgai!
klik iklan sket :)

Eimma Esmail said...

baru nak amalkan petua nie.. hehhehe