Monday, September 2, 2013

apa itu buffered earning?




















ramai yang masih tidak jelas apa itu buffered earning (BE)
korang akan dapat BE
apabila blog korang mempunyai trafik yang menarik/tinggi 
yang dapat menarik perhatian syarikat pengiklanan untuk memberikan BE pada korang. 
Bukan NUFFNANG yang pilih tapi syarikat pengiklanan tersebut yang pilih.
ianya memang mengambil masa sebab syarikat pengiklanan tersebut
akan meneliti iklan apa yang sesuai untuk diberikan pada sesebuah blog contohnya
iklan2 kosmetik akan diletakkan pada blog2 yang berkisar kecantikan atau fashion yang
 mempunyai pembaca dari kalangan wanita.
dorang pun nak untung maaaaa..bukan kita je..


apa yang seronoknya dapat BE  ni ialah korang akan 
dibayar berdasarkan trafic yang masuk ke blog korang..
semakin ramai orang berkunjung ke blog korang..bertambah masyukla earning korang tu..
 Tak de orang klik iklan pon earning still berjalan sebab ianya berdasarkan jumlah trafik .. 
Tapi kalau ada org klik iklan BE tuhh, maka bonus CTR akan dibayar sebanyak 0.2% dari nilai
buffered korang tuhh.. 
untungkan..sebab tu la bila blogger dapat BE je memang akan eksited habes 
macam mun..hihihihihi

sebab ianya berbaloi2 :)




mun terang apa yang mun tahu je..kalau salah tolong betulkan ek :)







13 comments:

E'in said...

oh yeah.. ein setuju, betul tu sume.. mari laa same2 kite naikkan traffic blog!!!

Lieya Von Jay said...

Betol tu , hati melompat ja kalo dpat BE ^_^

S.K.A said...

untung la =) tp mmg untg kalau dpt BE..yg sy semua dh kredit..hmm nk kena hntar tiket ni..

Ayu Zan said...

bila ayu nak dpt mcm mun.. xde snagkut pun.. huhu

puteri airyn said...

Wah.. tahniah.. kak erin belum ada BE lagi..huhu

redza said...

memang seronok

Normi Nieza said...

bnayaknya ongoing iklan dia..:)

tiey smilez said...

Wah bestnya. Tiey xpernah dapat lagi. Sedang menunggu dan mencuba.hehe

P#eoniX said...

citerlah bab cpuv...heheheh...

Shark Kay said...

blog shark mmg susah ler nk dpt..
xdek langung perihal kcantikan..
hehe..
xdop rezeki ngan BE.

Norhasniza Khalid said...

mama dapat seketul je ... jadilah dari takde.. hihi

Mieza Jhaa K said...

Alhamdulillah dpt byk masa traffik naik mendadak hari tu..

Uncle Doy said...

suke informasi nye .huhuhu blog cantik orangnyer mesti cantik thnaks i follow u u follow me ok!