Monday, September 30, 2013

kolej UiTM Puncak Alam


uitm, puncak alam, kolej, kemudahan di uitm p.alam, uitm puncak alam, bayaran duduk di kolej,



kali ni mun nak cite pasal kolej yang mun duduk..
mun sebenarnya tak menyewa rumah kat luar..
tapi menyewa di kolej uitm p.alam dengan bayaran rm420
kalau diploma dapat tinggal di kolej secara percuma..
degree harus bayar ye..
okeyla tu sebab tu bayaran untuk sepanjang semester..bukan tiap bulan
lepas tu xpayah susah2 bayar bil letrik dengan air..



uitm, puncak alam, kolej, kemudahan di uitm p.alam, uitm puncak alam, bayaran duduk di kolej,
google

rumah ni ada 4 bilik..
dan satu bilik kena share 2 orang
kire selesa la..lengkap semua barang
apa yang best duduk kat kolej ni??



internet free

ada kable yang korang just cucuk kat laptop then terus boleh gune internet
tapi ni kena share la dengan orang yang sebilik korang tu..huhuhu

uitm, puncak alam, kolej, kemudahan di uitm p.alam, uitm puncak alam, bayaran duduk di kolej,
google

wifi pon ada..tapi bole guna bila korang berada di fakulti je..


perabot sorang sebijik

hah..ni perkara besela kot..kat sini dapatla korang tidur dengan selesa..dapat katil sorang satu..
 kadang2 bila kita menyewa kat luar..
tuan rumah kasi tilam je..huhu..tu pun sebab pujuk tuan rumah belikan..
meja study pon dapat sorang sebijik..luas ..bole letak banyak menda..huhu..
boleh STUDY dengan tenang..
hehehe..xstudy pon kan..auta je lebih tu..


uitm, puncak alam, kolej, kemudahan di uitm p.alam, uitm puncak alam, bayaran duduk di kolej,
google




uitm, puncak alam, kolej, kemudahan di uitm p.alam, uitm puncak alam, bayaran duduk di kolej,
google


mesin basuh pon disediakan tau..
tapi kena masukkan due engget untuk guna..hewhew


uitm, puncak alam, kolej, kemudahan di uitm p.alam, uitm puncak alam, bayaran duduk di kolej,
google



sebab yang paling utama mun nak duduk kolej yelah..

dekat nak gi kelas..
hehehe..jalan kaki je sampai..
xpayah nak pikir2 pasal transport nak gi kelas..kan jimat :p




sem depan tak tahulah masih dapat duduk di kolej lagi atau kena duduk luar..






38 comments:

Ahmad Zaki said...

wah. Ok la 2. Lawa gak bilik ni. =)

puteri airyn said...

Cantiknya bilik di kolej tu.. :-)

Aefa Aerisya said...

best nye ada internet free. dulu kat kampus aefa harapkan wifi je la.. tu pon blok jauh mmg tak dapat la nk guna huhu

Norhasniza Khalid said...

mun.. mama selalu lalu sini, rindu lah kat tempat tu.. serius. tekenang zaman dulu pulak.... sekarang dah menetap jb ni susah nak lepak shah alam lagi...

S.K.A said...

menarik =) lagi untung kalau tinggal kt sini..blik pun lawa..boleh bwak msuk transport x??

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cik mun. bestnya . semuanya serba serbi. hehe mudah lah nak ke kolej kan :)

Normi Nieza said...

bestnya kemudahan dia..:)

Maria Firdz said...

Cntik biliknya.. Siap bertile lagi... Ok lh.. Selesa dh sbg khidupn sorg pljr...

Mysara Ab Rahman said...

part internet tu yg best..heee

fuza said...

Selamat Menuju Puncak... (macam AF plak erk..hehe)

asha hana said...

uitm puncak alam. sama mcm kawan hana. hee tp ok la bilik dia. nice kot. :D

Yumida Huda said...

beznye mun
dulu hostel yumida kongsi 3 org
tp xpe..mmg riuh jdnya
rindu zaman kampus...

Jemput join & menangi hadiah bernilai RM550
Giveaway Butik Comel Collection

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

kira murah 420 untuk 1 sem , kalau usim around 520 untuk 1 sem...dah la tak ada wifi...pfuhhh

A Lady from Machang said...

wahh..mun promote palam! palam kena kasi hadiah kat mun ni!

redza said...

saya lebih suka menyewa kat luar

Anne Nurain said...

murah la sewa kolej cik mun..
kat sini sewa kolej dengan sewa rumah kat luar pun lebih kurang je.. hehe..

ZakiRasli Blogz said...

wah, best tu dpat buat degree :D mmg klau stay kt dlm kolej lg berbaloi dri stay kt luar. slmat pun slamat..

kyo_9 said...

oh.. ada kebarangkalian kena halau keluar ke lepas habis sem?
kalau hanya perlu bayar harga begitu pastu x perlu fikir pasal bil listrik dan air, mmg puas hati!!

adrianna syaz said...

Sya pun mau tenet free..hehe..msti best kan duk reramai dgn kengkawan...

Ana Solehahdunia Ilhamku said...

teringat ana masa kt KPM Bandar Penawar...bilik bleh muat 4 katil camtu, almari super luas, meja study selesa & yg penting siap der balkoni lg tu....mmg selesa giler laa...hihi

tenku butang said...

biliknya lawa.. janji selesa tido kann

Lieya Von Jay said...

wah best nyer kolej mun ni. yg pting ada internet kan

sha (chirp chirp) said...

waah cantik. uitm s.alam punya tak camni pon. kihkih

aisya said...

Lawa hostel.. hehe
kalau kitorg sebijik macam asrama sekolah2.. hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. bestnya, fasiliti dekat. mudah nak pergi kolej kannn

Cik Tetra said...

hai. Awak puncak alam eh? kita kat UiTM Puncak Perdana.

lawa lah awak punya kolej. Selesa pulak tu ada 4 bilik. bilik 2 org je. Kat puncak perdana. kalau kat kolej. Satu rumah ade 3 bilik. 2 bilik 2 org. lagi satu bilik 4 org.

tgk gambar kat entry awak ni. perghh. mmg best kolej awak. cantik and yang paling penting BARU! haha.

Syah Markom said...

sem bape ni? haha!

MaMa Rey said...

oklah tu Mun rm 420 utk spjg semester..
tempat tinggal tu pun nampak ok..selesa kan

Ayu Zan said...

dulu masa dok belajar kat poli sem1 je ayu dok dalam.. slps tu menyewa..ehehe

biskutcelup said...

yang best kalau duduk kolej ni sebab jimat sangat kan..hee :D

Mime MF said...

wahh...memang selesa habiss la...MF dulu duk umah sewa je..sbb lebih dekat dgn cmpus..sebabnya hostel dgn campus bkn dlm 1 kawasan..huhu

ima salsuzaima said...

ok la.. asalkan selesa..hihi

Unknown said...

Mun, nak tanya. Anak saya diR1. Saya try cucuk internet. Takda line pun? Kena apply ke?

Cik Mun said...

@Unknown xpayah apply..maybe kable dia rosak..so suruh dia buat aduan dekat e aduan..nanti brape hari orang teknikal akan call kita untuk buat temujanji untuk baiki kabel tu..

anie 1881 said...

Nak tnye, kt hostel ni sume housemate kos same ke cmpur2? And roommate, dorg yg tetapkan ke kte boleh pilih?

Cik Mun said...

@anie 1881 aah..semua campur2..kalau nak sebilik sama dengan rumate..datang daftar sama2..nnti dia akan bagi bilik yg sama

Alin Adnina said...

Nak tanye, rm420 tu means utk satu kepala or satu rumah? konfius. hehe

Cik Mun said...

@Alin Adnina..RM420 tu untuk satu sem seorang :)