Sunday, October 27, 2013

keracunan makanan



gara-gara seketul ayam kfc..
mun terkena keracunan makanan

salah mun juga makan ayam semalam
tapi biasanya ayam tu okey je..
tp semalam nasib tak menyebelahi mun

terpaksa ke klinik untuk masuk air..

tapi doktor kat situ marah2 mun pulak..
kate kenapa xdatang awal2..
sebab mun datang tu dalam pukul 3 
dorang tutup pukul 5
dan mun start muntah2 tu dalam pukul 1
so sempat masuk 1 beg air je..
sebab dorang nak tutup klinik tu..

yelah..
cuba bayangkan mun xboleh keluar pun dalam toilet tu..
sebab mun muntah non stop..
bukan muntah je..chery berry pun skali..
dan mun xlarat sangat nak jalan..
cubalah paham sikit..


ubat, muntah, cherry berry, mun, sakit, angin, ayam kfc,

dah la sakit..kena marah pulak -_-"




kejadian ini berlaku pada hari khamis yang lepas..
huhuhu..
2-3 hari jugaklah terasa kesannya..







31 comments:

Kisah Si Dairy said...

kesian mun..kenapa tak hangatkan dulu...

Normi Nieza said...

sabarlah mun...moga dah baik...

Norhasniza Khalid said...

ya allah mun, nasib baik mun dah sihat sekarang, jaga diri elok2 ye mun..

MG schmidt said...

rehat n minum 100plus or mum by air msak k ..
sian mun
doc mmg cmtu
ade lak mrah2 an?grrrr!!!

nur hannis mohamad said...

la cian nya hurm diorang memang cam2 pikir nak balik ja hurm cian mun kena marah,,, sabar ek mun....

Aefa Aerisya said...

bhya kalo muntah + cherry tu.. klinik tu tak patut tutp tepat pkl 5.. rawat la pesakit betul2 dulu..

Khir Khalid said...

Keracunan ni benda yg serius Mun.. klinik tu pun agak2lah.. sabarlah.. syukur selamat.. alhamdulillah..

Jia Rizaira said...

lorh..kena marah..ish..ish..

Lieya Von Jay said...

kesian mun, org bekerja demi dt tu mcm tu lah prgai, lgsg xpikir perasaan pesakit

redza said...

tak patut doktor tu marah2

Wan Maruzen Wan Husain said...

Kesian Cik Mun...kdg2 kite pon x tau ape yg disebabkan keracunan kan

Syarafi[skyforce331] said...

ada ke nk marah pelanggan...klinik oh klinik =__=''

edlidza said...

hurmmm klinik mana nih mun... isk... apapon semoga cik adik comel nih cepat sembuh.... :) taka care and have a gud rest dear...

Love

Nesa said...

syukur mun masih bleh blog lg,hehe
Truk nyer servis klinik tu..
lain kali jngan prgi Klinik tu(hrap2 owner bkan melayu..kalau tak malu jer)Get well soon, dear:)

tomato oren said...

bab sakit perut pastu berak berak mmg tak tahan la...lemah satu badan..moga mun cepat sihat..:)

aisya said...

scarynya tengok banyak betul ubat.. huhu

Ako Si AiN said...

kecian cik mun kite hehe.

Yumida Huda said...

kesiannye cik mun
moga cepat sembuh ye
isi tabung nuff sini-guess watch

A Lady from Machang said...

sian aok! hope skunk makin ok~

ika zulkefli said...

sabar ye cik mun. moga cepat sembuh

asha hana said...

kesiannya mun. get well soon. sekarang dah ok tak? banyak yang keluar dr badan mun. jadi kena top up balik nie. minum air banyak tw. :)

Cik Itah@RRP said...

kesiannya mun..sabar saja la

merahitujambu said...

sian..jg dri yaa..mkn ubat jgn lupa

E'in said...

huish yunk... moga cpt sembuh..

Eimma Esmail said...

patutlah banyak hari x nampak dia..ehehhe..get well soon ;)

kacang said...

aloloo kesian mun..huhu..tak baik tau doc to marah munn.. ish3

tenku butang said...

salam.. cakkk...
singgah sini sebab nak jemput tuan tanah join Giveaway teman yg 1st ni.. sempena anniversary blog tengkubutang yang pertama.. HADIAH AWESOME SGT2!!
VITAMIN SHAKLEE X 2, HANDBEG, JUBAH, TASBIH, TOPUP DAN MCM2 LAGI..
jom join! mana tau ada rezeki? he2

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

Syah Markom said...

Byk2 bersabar. Semoga cepat sembuh. Dont think to much n just rest! :)

Mieza Jhaa K said...

Isshh bahaya tu..biasanya ayam semalam ok je...xder masalah lagi setakat ni..ni mesti ayam lama atau minyak.....bahaya keracunan skrg..boleh sebabkan kematian

AmyZana said...

Lol doktor tuh pun -.- Semoga cepat sembuh ya ! Sekarang ni pun dah masuk bulan November. Blog cik mun tak terupdate lagi. Nanti dah sihat. Update lah blog ^^

Maria Firdz said...

Moga capt smbuh ea cik mun..