Thursday, February 6, 2014

resepi cucur labu


tetiba teringin nak makan cucur labu..
panas2..
emmm...sedapnye..

jom mun share resepi buat cucur labu ni..

mula2..
kupas labu tu dan potong labu tu kecik2..tp xpayah kecik sgt la..
sekadar muat nak letak dalam periuk..
lepas tu rebus sampai die empuk,lembut..




bila dah lembuk..keluarkan labu tu..tos semua air tu..
dan lenyek kan die..


resepi, cucur, labu, minum,petang, resepi mudah, senang, sedap, musim hujan, hidangan mudah,

bila dah lenyek2..tambahkan tepung sedikit demi sedikit..
yang ni ikut rasa je isi..jgn lebih..nanti keras pulak..
dan jangan kurang..nanti lembik sangat pulak..
kalau terlebih isi tepung tu..korang tambah sikit air suam..

resepi, cucur, labu, minum,petang, resepi mudah, senang, sedap, musim hujan, hidangan mudah,

masukkan sedikit garam dan gula secukup rasa
gaulkan sebati..

kemudian goreng!!!

resepi, cucur, labu, minum,petang, resepi mudah, senang, sedap, musim hujan, hidangan mudah,



hidangkan tengah panas2..
sedap sangat~


resepi, cucur, labu, minum,petang, resepi mudah, senang, sedap, musim hujan, hidangan mudah,






27 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum mun, adoyaii lapar sheila tengok cucur labu ni. tak sabar nak cuba buat. hihi thanks mun kongsi resepi (",)

Aisyah azizon said...

alahai, teringin la pulok.tak pernah makan lagi. lepas ni kena try arhh

Nur Hamizah said...

Nyum nyum, ibu selalu juga buat cekodok labu ni. :D

puteraduyong said...

nampak sedap je cik mun cucur labu tu... ;)

Farah Waheda Wahid said...

akak hantar pinggan dan mun isi sikit boleh??? muahahaha...

redza said...

sedap!

Akeyla Azmi said...

ya allah meleleh air liur qila okay kak mun hikhik xD

ikafantasi said...

sedap x?sbb xpenah mkn labu..hehe

athiqi ariff said...

beshnyaaa..menambahkan kebuluran perut ini

Aniq Bukhary said...

Baru tahu labu ble buah cucur... 'Oh my dapur' :D

Aku Penghibur said...

la boleh ehh ? aduhh ini nak cuba nie.. nyum nyum nampak sedap

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Khir Khalid said...

Wow best ni mun.. tengok awal2 pagi jadi lapar pulak huhu...

fiqah said...

sdpnya.. org diet blh makan x??

http://sihatrampingtk.blogspot.com/2014/02/kepentingan-tidur.html

Shark Kay said...

rajin betul cik mun kita buat..
dapat makan time minum petang mmg syiok tue..

Cik Itah@RRP said...

salam. nanti nak try la resepi mun ni hee ^_^

S. Faezah said...

sedap nye cik munnn..teringin mak buat dulu2 :)

Norhasniza Khalid said...

sedap ni cik mun, mama suka labu..

Invisible Me said...

Tak pernah makan lagi. Macam sedap. Hehe

Ren Oh. said...

wah sedapnyeeee

fuza said...

sedap tuh

fuza said...

sedap tuh

Fara Athira said...

tak pernah cuba lagi . nanti nak cubalah . Hehe . nampak sedap .

Maria Firdz said...

Sadap x tp.xleh mkn sbb berangin.. Dulu ska cucur labu ni..

Gee Lion said...

selalu bedal cekodok pisang je.
cucur labu ni jarang..
>,<

ros_reeza said...

tak pernah lagi buat cucur labu ni.. bila tengok MUn buat ni, macam nak try je :)

unsecretostory said...

First time tengok, cam best jeaa. Nice sharing :D

Husna Za said...

Akhirnya jmpa.resepi cucur labu paling ringkas.slalu suh msuk baking powder la santan la apa la.renyah.btw.trima kasih ye.nk buat ptg ni utk hb n ank2.hehe