Tuesday, December 11, 2012

budak hostel



bismillah..
hai sume..rindu mun x??perasan ** hehe
ok2..sape dulu2 pernah duduk hostel???..
korang pernah x??
mun duduk hostel dari form 1 lagi..
huh..bukan dipaksa tapi secara sukarela..
mule2 tu eksited gile nak masuk hostel tp baru sehari kena tinggal..
menangis mcm dah kena tinggal sebulan..maluuuuu
tapikan mun dapat bertahan duduk kat hostel smpai form 5 even mun teruk gile homesick
ai kan anak manje..agagaga

meh nak share skit cite psal hostel2 ni..
antara mende2 yang wajib budak yang duduk hostel buat ialah..


semua mende kena tulis nama..
yela..duduk ramai2 ni barang senang hilang..pastu ade jgak barang kite yg sama sebijik ngan budak lain..
so untuk keselamatan setiap mende yang kite ade tu tulis je nama..
klu bole bantal2 busuk,spender sume tu pun tulis nama..senang nak carik kalu hilang..hehe



next ialah gantung kunci kat leher..
hah..kunci loker,bilik,pintu utama,pintu belakang sume gantung kat leher..
dan bawak je gi mane2..nak gi toilet sekali pun bawak jer..
senang..dijamin uolls xkan terkunci diluar bilik..and kunci uolls xkan mudah hilang
tapi klu kunci tu smpai setimbun banyaknye jgn gunakan cara ini..sbb uolls kemungkinan akan mendapat kecederaan kronik di bahagian leher..




kate anak manjekan..
kena lah ade kad public fon..bolela slalu calling2 boipren mak..ye dok
nak hilangkan rindu yg terpendam..
tapi mun dulu jarang beli ni..mun lagi suke kumpul syiling..
sebab susah sikit nak cari kad ni kat skolah dulu..
bole jadi tauke syiling dah mun..




budak hostel dengan tido memang xbole dipisahkan..
ye..saya memang suke tido dalam kelas dulu  =_="
cikgu xde je..mesti tidur..kadang2 cikgu ade pun tido jgak..
memang sinonim la budak hostel ngan tido dlm klas ni..
agak kelas ni bilik tido yang kedue kot..
duk kat hostel ni penat la skit sbb uolls kena bangun awal2 pagi untuk berebut toilet untuk mandi..
lepas tu uolls kena pastikan dorm uolls tu bersih sebelum pergi skolah..
sbb tu la sy slalu tido dlm kelas..hikhik



ape2 pun..duk hostel ni best tau..
jadi hargailah masa2 korang kat sana ye..
daaaaaaaaaaaaaa...
nnti mun sambung lagi ye..




19 comments:

Ralph said...

alooo rindu semsas le tueeww . haha

syaza myza said...

saya tak pernah duk hostel..

Juliet_iRa~" said...

haha bab tdo dlm kelas tu normal..

yg pelik ckgu xmrh pon hihi

Sheera Aya said...

hee.. aya dulu selalu ponteng prep petang,. sebab mengantuk, slmber tido kat bilik. hee.. tp duduk hostel best. pstu skandal2 dgn budak aspura.

✿A I N A A✿ said...

ena until now duduk kt hostel.. sebab baru masuk degree.. nanti dah byk tahun, kne duduk luar juga.. aiyarkkkk!! memang betul, semua tu sgt wajib kne bawak.. lau tak, meraban ooo.. susah lau nk pnjam org punya

nina ibunga said...

Rindu hostel but the most important thing, I MISS YOUUU!!

shar90 said...

tips baik punye utk sape2 duk hostel, kamsis, asrama nih... tp sye xpernh duk lame... paling lame seminggu je... hee xD

LiLy @ MaMaQiStInA said...

memang best duk hostel..banyak kenangan.. :)

Cik Syida said...

hahaha, cyda penah duk hostel masa form three, pastu lari balik rumah, sebab rindu mak, lps tu tak penah duk hostel daa, melainkan masa kat u, belajar duk hostel, tu pun lari blk kmpg dua minggu sekali. heheeheh :D

Izara4eva™ said...

aaaaa.. xsuka dok hostel.. hehe.. mmg lau dok hostel brg kena letak nama, kang ttukar.. hehe

chot ok..! said...

sama laa ngn chot dulu waktu mula2 g kem plkn..tp 2 minggu jer..lps tu keluar..haha..home sick..ari2 ngs..tak blh blaa..sbb tak pernh duk jauh ngnfmly..duk n.9,plkn sngkut melaka..acaner tu..hee..lps tu smbg blja kt p.p xplak ngs.hee..Taw tak,chot tk pernh merasa duk asrama,even kt ipta chot kt p.pinang..sem 1,sume duk luar..best ta,best tak?haha..

ambpoi dah cm karangan plak.hee

link Chot,Jom singgah :
http://chot91.blogspot.com/2012/12/entry-bertarikh-12122012.html

ros_reeza said...

Ros tak penah duduk hostel masa swkolah dulu. Ssekolah dekat je ngan umah. Cuma masa form 1 penah duduk seminggu kat mrsm terendak. Pastu,col mak n ayah, habaq nak balik umah.. yela jauh kan. Kedah ngan melaka. Hihihi. Masa tu takleh berjauhan ngan mak ayah lagi.

ros_reeza said...

Ros tak penah duduk hostel masa swkolah dulu. Ssekolah dekat je ngan umah. Cuma masa form 1 penah duduk seminggu kat mrsm terendak. Pastu,col mak n ayah, habaq nak balik umah.. yela jauh kan. Kedah ngan melaka. Hihihi. Masa tu takleh berjauhan ngan mak ayah lagi.

ros_reeza said...

Ros tak penah duduk hostel masa swkolah dulu. Ssekolah dekat je ngan umah. Cuma masa form 1 penah duduk seminggu kat mrsm terendak. Pastu,col mak n ayah, habaq nak balik umah.. yela jauh kan. Kedah ngan melaka. Hihihi. Masa tu takleh berjauhan ngan mak ayah lagi.

amy syahiera said...

amy tak pernah duduk hostel . tak dapat bayangkan macam mane rindu nya dengan family , dengan rumah . ouh ! homesick . hehe .

cinta siswi said...

siswi smpai bulan 5 hari tuh duk hostel.. skrg duk rumah sewa.. xbyk beza pn dgn hostel.. yg paling dirindui mase kt hostel ialah nasi sebungkus makan share dgn roommates.. siswi dulu bilik je..bkn dorm..huu

Orkid Edyliyne said...

OE mula2 duduk asrama, masa matrik... itu pun dah menangis nak balik rumeh... hehe.. ^^

Anne Nurain said...

entri ni buat aku teringat kenangan masa tggal hostel dulu. baldi tu siap conteng mcm2 lagi. dah jadi mcm whiteboard.haha..

tido kat kelas pun slalu sgt smpai kena malukan oleh cikgu sejarah.. hehehe..

Syarafi[skyforce331] said...

fi pernah!!
kenangan ada bnyak,
sukar dicari,
memang berharga,
jangan lupakan :)