Wednesday, December 22, 2010

buat simbol dengan keyboard..

hari ini mun nak ajar korang cara nak buat simbol pelik-pelik macam ♥☺☻♣♦•◘○♠ 
sebenarnya copy paste je pon boleh kan
tapi mun ni hebat skit..tak payah guna copy paste pon..
mun pon baru belajar benda ni kat blog cik hana and cik .ima...

first, pastikan NUM LOCK on ye! 

Berikut senarai simbol yang sering digunakan :
Alt + 1………. ☺ [senyum] 
Alt + 2 ……… ☻ [awang hitam] 
Alt + 15…….. ☼ [matahariku]
Alt + 12…….. ♀ [perempuan]
Alt + 11……. ♂ [lelaki]
Alt + 6…..♠ [spade]
Alt + 5………. ♣ [pokok]
Alt + 3………. ♥[Love]
Alt + 4………. ♦ [Diamond]
Alt + 13…….. ♪ [Music note]  
Alt + 14…….. ♫ [Music note]

kalau nak senang , korang tekan je window+R thenkorang type CHARMAP .
sape-sape yang cari hangul ( tulisan korea ) kat situ tu ade
by the way..
♥gud lak and selamat mencuba♥

2 comments:

Ni Sa said...

oh! nak try nt dgn post tbaru ;p

mEwn munchika said...

hehe..boleh je:)