Sunday, June 21, 2015

tutorial pasang Feedjit


hai semua..
dah lama tinggalkan dunia blog ni disebabkan selalu busy dengan assignment..
minggu ni mun dah final exam..
doakan mun berjaya ye :)


ok..kali ni mun nak buat tutorial pasang feedjit,,
ala..yang bagitau sape visit blog kite tuu

tutorial blog, tutorial, tutorial website, cara pasang feedjit, feedjit, traffic blog, step by step pasang feedjit, cara hias blog, tutorial cantikkan blog,


okay..
mula2..kena pegi kat web ni..
http://feedjit.com/


klik web tu..and nanti keluar ni..


tutorial blog, tutorial, tutorial website, cara pasang feedjit, feedjit, traffic blog, step by step pasang feedjit, cara hias blog, tutorial cantikkan blog,




then korg isilah kat Personalized Your Feedjit tu..
nak warna ape..
nak saiz besar mane..
jangan riso..dia tunjuk preview kat orang tau..kat anak panah yang mun tunjuk tu 
berdasarkan warna dan saiz yang korang pilih tu..

tutorial blog, tutorial, tutorial website, cara pasang feedjit, feedjit, traffic blog, step by step pasang feedjit, cara hias blog, tutorial cantikkan blog,


bila dah selesai..
korang boleh klik go..
untuk dapatkan code feedjit korang
pastikan korang tukar blogger blog tu tau untuk pengguna blogger la


tutorial blog, tutorial, tutorial website, cara pasang feedjit, feedjit, traffic blog, step by step pasang feedjit, cara hias blog, tutorial cantikkan blog,


then korang akan dapat code..
copy code tu..

tutorial blog, tutorial, tutorial website, cara pasang feedjit, feedjit, traffic blog, step by step pasang feedjit, cara hias blog, tutorial cantikkan blog,


dah dapat code tu..
pergi kat layout blog
dan add gadjet..
paste code tu kat situ..
dan save 
siapp..








8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

patutlah akak dok terfikir-fikir, mana pergi mun ni...he he he...

Dhiera nadhirah said...

dulu2 ada pasang dekat blog. sekarang dh remove dh. hewhew

ewento marcello said...

Hai. Abe We blogwalking kat sini.
Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00.

http://www.wayneharraz.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015.html

Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

ros_reeza said...

Kita dah ada:) hihi

Cikna said...

Owhhh, sng je ti nk psng jgk la btw tq ye.....;-)

Didie Farhan said...

saya ada pasang Feedjit ni kat blog tapi dah buang sebab blog jadi slow sangat masa nak loading.

E'in said...

hai mun! hihi

Salina Johari said...

info yang menarik...