Thursday, March 28, 2013

semuda 3 tahun






kagum..
serius..
even kita yang berumur puluhan ni pon tergagap2 menghafal alquran
sedangkan mereka dah hafal 30 surah alquran ketika berumur 3 tahun

tadi mun tgk malaysia hari ini (MHI)
hehehe
so kisah dorang ade tadi..
bukan saja dorang hafal quran..
dorang jugak boleh bercakap dalam bahasa inggeris, bahasa melayu 
dan sedang belajar dalam bahasa arab..
comel..
hehehe

kalau nak tahu lebih lanjut boleh pergi ke blog ibu mereka
ibu die ade kongsi macam mana nak didik anak dapat membaca alquran ketika masih kecil
mungkin bole guna untuk didik anak kita nanti..




8 comments:

redza said...

insyaAllah akan menjadi anak yg soleh

Dylla Abas said...

sejuk perut ibu mengandung :)

p/s : subhanallah...serius kagum!

SemuanyaOK ^^ said...

Bagusnya...kecik2 dah hafal Quran,
pandai BI...dan tengah belajar BA.

Dah terjah ke blog ibu dia tadi...Darwish siap taekwondo.

Bagus lah tu...pandai ilmu pertahankan diri, ilmu agama, ilmu akhirat dan ilmu dunia...

InsyaAllah, dewasa nantii akan jadi orang yang banyak berjasa pada agama, negara dan bangsa dia

diana said...

bagusnya anak2 dia..pandai dia didik.

diana said...

bagusnya anak2 dia..pandai dia didik.

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Ya Allah bagusnyaaaaa... memang kagum dengan mereka! rse down sgt dengan mereka... subhanaAllah

E'in said...

hebatnye... :)

Haruno Hana 하나 said...

teringin sangat nak didik anak kenal kenal dan hafaz al-Quran sejak kecik :)