Saturday, September 20, 2014

classtrip: SUNWAY LAGOON




jumaat lepas..kelas mun buat trip ke SUNWAY LAGOON!!!
seriously seronok!!
even ni kali ketiga mun pegi tapi still rasa xpuas nak main semua
terutamanya VUVUZELA


classtrip, sunway lagoon, sunway pyramid, HS245, citer mun~, jejalan, themepark, occupational therapy, cuti-cuti malaysia, tempat menarik, harga tiket sunway lagoon, tempat tarikan pelancong,
time ni masing2 dah cabut sebab dah nak balik

bayaran masuk untuk ke sunway lagoon ialah:
dewasa : RM90
kanak-kanak : RM65
warga emas : RM65

yang ini harga untuk warganegara malaysia..
kalau pelancong luar harga dia lagi mahal
semua park boleh masuk..
antara park yang ada dekat sunway lagoon ialah:
- water park
- amusement park
- wildlife park
- extreme park
- scream park

kalau korang nak beli apa2 kat dalam tu korang kena topup duit dekat gelang tangan yang dia bagi tu kat kaunter2 e-load
so bila dah topup..nanti bila membeli just scan gelan tangan korang jela
memang rasa xcukup masa nak habiskan semua park2 tu..
memang luruh jantung main game2 kat sana

classtrip, sunway lagoon, sunway pyramid, HS245, citer mun~, jejalan, themepark, occupational therapy, cuti-cuti malaysia, tempat menarik, harga tiket sunway lagoon, tempat tarikan pelancong,
vuvuzela (Google)


classtrip, sunway lagoon, sunway pyramid, HS245, citer mun~, jejalan, themepark, occupational therapy, cuti-cuti malaysia,
waterplexx 5D (Google)


classtrip, sunway lagoon, sunway pyramid, HS245, citer mun~, jejalan, themepark, occupational therapy, cuti-cuti malaysia, tempat menarik, harga tiket sunway lagoon, tempat tarikan pelancong,
tomahank (Google)

classtrip, sunway lagoon, sunway pyramid, HS245, citer mun~, jejalan, themepark, occupational therapy, cuti-cuti malaysia,
archery (Google)

classtrip, sunway lagoon, sunway pyramid, HS245, citer mun~, jejalan, themepark, occupational therapy, cuti-cuti malaysia,
time ni tengah ada promo pasal scream park dekat sunway pyramid

yang kelakarnya
kteorang semua masuk scream park tapi semua penakut
so bila dalam tu
masing2 berpeluk masing2 tutup mata
padahal hantu xde pon..jerit je lebih
even sampai tercicir selipar dalam tu..xnak pergi kutip balik sebab takut hantu tu kejar


classtrip, sunway lagoon, sunway pyramid, HS245, citer mun~, jejalan, themepark, occupational therapy, cuti-cuti malaysia,


classtrip, sunway lagoon, sunway pyramid, HS245, citer mun~, jejalan, themepark, occupational therapy, cuti-cuti malaysia,


classtrip, sunway lagoon, sunway pyramid, HS245, citer mun~, jejalan, themepark, occupational therapy, cuti-cuti malaysia,

apa2 pun
serius seronok
sebab pergi ramai2 kan..bak kata orang the more the merrier
tak gitu..
untuk keterangan yang lebih lanjut korang boleh 
layari  http://www.sunwaylagoon.com/









14 comments:

Marou Apple Hijau said...

Haha ingatkan masuk rumah hantu ramai2 tak takut rupanya makin meriah menjerit3

Mak Jemah Jual Vitamin said...

akk pernah sekali je pergi sunway lagoon ni, itupun tak try vuvuzuela tu sebab penakut ehhee

Mazni Munawar said...

mahalnye tiket dia :o saya dh lama tk gi sunway lagoon. makin banyak pulak benda2 menarik kt situ

TunSha Ayunie said...

seronoknya !! lama sungguh tak pergi sunway lagoon... makin menarik...!!

nae nematoda said...

pergi ramai-ramai , baru meriah, baru best nak menjerit ke apa, ada feel gitu :D

tsumugi kotobuki said...

jadi pengen kesana.. :)

safurara said...

YA Allah berani nya naik.kalau rara mmg xlah!

#klik iklan iklan awak =)

Norniwanie Nasarudin said...

Wah3...sunway lagoon tu...besttnyaaa...

ros_reeza said...

tak pernah sampai sana lagi.. tengok macam best ja

aswa leyla said...

kite pegi hari tu . serius best . xtreme park dgn water park paling best

kacang said...

scream park!. haha. berpeluk peluk.

Hakim Zaini said...

haha serius nak masuk haunted house sana lg, terbaik...

NoorNazuha said...

Eh..da lama la tak gi sini..macam nak gi gakla cuti sekolah niiii.....

OhhLieyaa said...

best nya dapat pergi sunway. sama lahh. pun suka vuvuzela juga hihi kalau dtg sana konfem naik vuvuzela byk kali!