Thursday, August 18, 2011

icon dalam shoutbox

.ASSALAMUALAIKUM..

mun nak buat tutorial lagilah..^^
macam mana nak letak icon comel2 yang boleh gerak2 dalam kotak shoutbox..
tak tahu?
meh mun tunjukkan contoh..
yang macam ni...


tahu dah?
meh mun ajarkan macam mana nak buat..
ok..
mule2..sign in shoutmix dulu..kalau xde boleh daftar kat sini..
dan pergi setting..
kemudian klik smileys^^


nnti akan keluar ni..


korang letak lah image url yang korang suke..
 contohnye macam ni..

  

first column tu isi url image..
second column tu korang letak perkataan ape yang bile orang tulis akan keluar icon tu..nak letak smiley pun boleh jugak..contohnye macam ni : )
third tu perkataan lain yang bile orang tulis akan keluar icon yang sama..tapi mun buat perkataan yang sama je..

korang boleh ambik url image tu kat sini ngan kat sini jugak..

dah siap..
jangan lupe tekan ADD tau..
kemudian SAVE setting..

siap!!
mudah je kan..
selamat mencube!!



2 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sharing is Caring..
Thx.. ;)

cik mun said...

hehehe..
yup..
caring is loving..