Wednesday, May 11, 2011

visit hospital!!!

..ASSALAMUALAIKUM..

3 hari yang lepas mun busy sangat..
mun ada attachment(melawat) dekat hospital temerloh..
seronok..
sangat seronok..
mun dapat belanja banyak menda..macam2..
therapist kat sana pun sangat baik dan tak kedekut nak kongsi ilmu..

day1

hari pertama mun kat sana.mun kena duduk dekat bilik peads..
tempat kanak2 buat pemulihan..
.mule2 tu ..bosan giler..
duduk jer..xbuat apa..
tapi bile patient dah star t datang tu..
seronok..
therapist tu suruh kami buat macam2 and tanya macam2..
berdebar nak jawab..tergagap2 koi..
hehehe..
ada budak down sydrome datang,hyperactive,cerebral palsy,macam2 la..
kami belajar lah sikit cara nak handle budak2..
and dapat tengok macam2 karenah budak2..

day2

emm..hari kedua pula..
.mun kena duduk dekat bahagian ortho pulak..
bahagian tulang..
awal2 lagi patient dah datang..
kebanyakan patient dah berumur..
seronok layan diorang..
macam2 diorang citer..
therapist pun sangat baik ajar kitaorang buat splint, cara komunikasi dengan patient..
sangat sibuk hari ni..
sampai petang patient still ada..

day3

ok..hari terakhir dekat hospital..
kitaorang dibawa melawat patient dekat wad..
mule2 pergi wad psikitrik..
huhu..
puan suruh kami interview patient dekat situ..
mule2 tu sangat takut..yela mana tahu dia serang kita ker..
tapi semua nyer ok..
diorang pun ok jer..
seronok melayan..macam cerita fantasi keluar dari mulut diorang..
then kami ke wad ortho..
tengok patient patah tulang..
sangat menarik..



terima kasih kepada semua therapist dan juga kakak2 praktikal kerana sudi berkongsi ilmu!!
saya akan cuba menjadi occupational therapist yang berjaya!!!
hehehee

nnty mun letak gambar yer..

4 comments:

dayah SnoW Heuka said...

warghhh~ ptut la lama ta update yekla kan msing2 da bz.. ape2 pon pengalaman mun mmg bes dayah bc hehe.. :)

cik mun said...

hehehe..balik je dari hospital mun terus tido..xsempat nak update blog..penat sangat...

Rina said...

haih...rina nak g jgk...nsb la xbwk bj koperat...bwahahahaha

cik mun said...

hehehe..tp rina x kena marah dgn kerani tu..nyesal angkat fon time tu..