Tuesday, August 30, 2011

selamat hari raya~




dikesempatan ini..
mun nak ucapkan "selamat hari raya"
mun nak minta maaf dari hujung rambut ke hujung ibu jari kaki..
kalau ada yang terasa dengan mun..
termakan hati ke,
termengumpat ke..
terguris hati dan perasaaan ke..
mintak maaf bebanyak ye..
harap2 ramadhan kita pada tahun diberkati oleh Allah..
dan semoga kita dapat lagi peluang untuk betemu dengan ramadhan akan datang..
insyaallah..




Thursday, August 25, 2011

im coming home..



mun ada berita gumbire nak share dengan semua orang..
nak tahu x ape die..
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>













im coming home.!!!!
wah!!
xsabar rasenye nak balik..
rindu


doakan mun selamat sampai ye..

Saturday, August 20, 2011

apa ni..

..ASSALAMUALAIKUM..


saya penat












sekian..

Friday, August 19, 2011

MY CONTEST : MY PET

..ASSALAMUALAIKUM..



mun nak join contest fyna

SYARAT-SYARAT
1. Follow blog ini.
2. Buat satu entry yang bertajuk 'MY CONTEST : MY PET'
3. Letak banner diatas. Dan linkkan ke banner tersebut.
4. Tag seorang je.


so..
ni gambar puteh kesayangan mun..





cik puteh yang kuat tido..
suka kaco orang tido pagi2..
pantang nampak plastik..mesti nak masuk dalam tu..




mun nak tag


Thursday, August 18, 2011

icon dalam shoutbox

.ASSALAMUALAIKUM..

mun nak buat tutorial lagilah..^^
macam mana nak letak icon comel2 yang boleh gerak2 dalam kotak shoutbox..
tak tahu?
meh mun tunjukkan contoh..
yang macam ni...


tahu dah?
meh mun ajarkan macam mana nak buat..
ok..
mule2..sign in shoutmix dulu..kalau xde boleh daftar kat sini..
dan pergi setting..
kemudian klik smileys^^


nnti akan keluar ni..


korang letak lah image url yang korang suke..
 contohnye macam ni..

  

first column tu isi url image..
second column tu korang letak perkataan ape yang bile orang tulis akan keluar icon tu..nak letak smiley pun boleh jugak..contohnye macam ni : )
third tu perkataan lain yang bile orang tulis akan keluar icon yang sama..tapi mun buat perkataan yang sama je..

korang boleh ambik url image tu kat sini ngan kat sini jugak..

dah siap..
jangan lupe tekan ADD tau..
kemudian SAVE setting..

siap!!
mudah je kan..
selamat mencube!!



Wednesday, August 17, 2011

sorok shoutbox..



Hari ni mun nak buat tutorial macam mana nak sorokkan shoutbox korang..macam mun punyer kat tepi ni..ok..mule2..

1.korang kenalah sign in shoutbox korang dulu..kalau takde…korang boleh sign up kat sini untuk shoutmix and tekan sini untuk chat box....
2. copy this :

                 
       <style type="text/css">
    #gb{
    position:fixed;
    top:50px;
    z-index:+1000;
    }
    * html #gb{position:relative;}

    .gbtab{
    height:100px;
    width:30px;
    float:left;
    cursor:pointer;
 background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
    }
    .gbcontent{
    float:left;
    border:2px solid #666666;
    background:#F5F5F5;
    padding:10px;
    }
    </style>

    <script type="text/javascript">
    function showHideGB(){
    var gb = document.getElementById("gb");
    var w = gb.offsetWidth;
    gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
    gb.opened = !gb.opened;
    }
    function moveGB(x0, xf){
    var gb = document.getElementById("gb");
    var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
    var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
    var x = x0 + dx * dir;
    gb.style.right = x.toString() + "px";
    if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
    }
    </script>
    <div id="gb">
    <div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
    <div class="gbcontent">
  

 masukkan kod shoutmix or chat box korang 

  <div style="text-align:right"> 
 <a href="javascript:showHideGB()">
    [close]
    </a>
    </div>
    </div>
    </div>
    <script type="text/javascript">
    var gb = document.getElementById("gb");
    gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
    </script>

lepas tu..korang paste dekat design>add gadget>html
then save..


**yang warna purple tu korang boleh tukar dengan gambar lain..boleh cari kat photobucket
 yang biru pulak saiz die..boleh ubah ikut citarasa korang ye..


#1 wordless wednesday

..ASSALAMUALAIKUM..






Sunday, August 14, 2011

#1

..ASSALAMUALAIKUM..


someone had taught me to..

"be honest to yourself and stop pretending to be others"

Wednesday, August 10, 2011

selamat berpuasa~

..ASSALAMUALAIKUM..


dah lame dah x update blog ni..
bulan2 puase ni mun busy sangat..
dengan assignment..
test..
presentation..
program2 kelab..
penat..
sangat penat..
even sabtu ahad pun ada event..
anyway..
xterlambatkan kalau mun nak wish

SELAMAT BERPUASA SEMUA

hehehe
semoga ibadah kita kali diberkati Allah
insyaallah