Wednesday, December 29, 2010

nak cuti lagi!!!

..assalamualaikum..

waaaaaaaaaaaa...cuti nak habis dah..hari ahad ni mun nak balik puncak alam dah..tahun 2010 pun nak habis da..selamat datang tahun 2011!!!!hehe..macam2 dah jadi tahun 2010 ni..kenangan manis pahit semua ada..macam2 ada..fuhh..hehe..hope tahun 2011 ni lebih baik dari yang lepas..apa dah jadi tahun lepas tu biar jelah..keep moving forward..jangan pandang belakang dah..huhu..boleh jadi azam baru tu..hehe..ok..cakap pasal azam baru ni..mun punye azam apa ek..mun nak dapat dekan la untuk sem depan..yela..sem yang lepas sikit lagi nak dekan..tu la..men kuat.hehe..pahtu nak kurangkan tido kot..cuti ni mun banyak tido...hehe...mun pun xtaw apa yang mun nak tahun depan..nanti mun fikir dulu la..hehe

cuti ni mun banyak habiskan ngan puteh je=)

Saturday, December 25, 2010

kalau berpacaran~


Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya
Ulang korus

Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah
Ulang korus 2x 

Friday, December 24, 2010

hepi sangat~

assalamualaikuum..
mun hepi sangat...
hati ni berbunga2 kembang..macam2 bunga dah keluar..siap berbuah2 lagi..huhu..tidak tergambar betapa gembiranya ye mun sekarang..serius..
sangat2 gembira..
semuanye kerana dia..
love u..

Wednesday, December 22, 2010

buat simbol dengan keyboard..

hari ini mun nak ajar korang cara nak buat simbol pelik-pelik macam ♥☺☻♣♦•◘○♠ 
sebenarnya copy paste je pon boleh kan
tapi mun ni hebat skit..tak payah guna copy paste pon..
mun pon baru belajar benda ni kat blog cik hana and cik .ima...

first, pastikan NUM LOCK on ye! 

Berikut senarai simbol yang sering digunakan :
Alt + 1………. ☺ [senyum] 
Alt + 2 ……… ☻ [awang hitam] 
Alt + 15…….. ☼ [matahariku]
Alt + 12…….. ♀ [perempuan]
Alt + 11……. ♂ [lelaki]
Alt + 6…..♠ [spade]
Alt + 5………. ♣ [pokok]
Alt + 3………. ♥[Love]
Alt + 4………. ♦ [Diamond]
Alt + 13…….. ♪ [Music note]  
Alt + 14…….. ♫ [Music note]

kalau nak senang , korang tekan je window+R thenkorang type CHARMAP .
sape-sape yang cari hangul ( tulisan korea ) kat situ tu ade
by the way..
♥gud lak and selamat mencuba♥

Tuesday, December 21, 2010

pusing2 utara na~

assalamualaikum...
hehe..nak tahu tak..dalam masa 4 hari mun pergi 3 negeri..bermula dengan perak.pahtu p.pinang then kedah.pergi ramai2..sedara sume ikut..5 buah kereta..sebenarnya perancangan nak gi holiday kat p.pinang...gi perak sebab ada kenduri..kedah pulak tak dirancang..saja nak jalan2 tengok padi..mun bertolak pergi perak pukul 11 malam tak silap..lewat sebab malam tu abah mun ada function..ada jamuan..kena la pergi..adventure perjalanan kitaorangl..huhu..bayangkan lalu kat batang kali tu,jlan nak gi genting pukul 3 pagi..penuh kabus..x nampak jalan..dah la banyak bus lalu..xsenang duduk dalam kete tu..tapi Alhamdulillah la..semua selamat.





kat perak tu sekejap je..just nak pergi kenduri..nak jumpa pengantin..yang seronoknye..yang kahwin tu dua2 ada kembar..waa..konfem ada anak kembar nanti=)..hehehe..then baru kitaorang bertolak gi p.pinang..mun excited giler..tersangat sangat la teruja..memang giler2 excitedla..nak naik jambatan p.pinang..biasa la mun tak pernah pergi sana lagi..brape byk kali dah mun Tanya abah mun “ bila nak lalu kat jambatan”.”jambatan ke tu”.”lambat lagi ke nak naik jambatan” dan sewaktu dengannya..sampai abah mun naik bosan kut dengar mun Tanya..hehehe..akhirnya penantianku berakhir juga..cewah..dapat la merasa lalu kat jambatan tu..bertambah2 la teruja mun ni bile tengok laut..fuhhh..dah lama mun tak tengok laut..

kitaorang tinggal kat homestay..tapi mun tak tahu kat mane..cari jugak signboard name tempat tu..tapi tak ku jumpa..huhu..tapi dekat dengan metrojaya..jalan kaki 5 minit dah sampai..tapi kat metrojaya tu bukan ada apa sangat pun..nak tengok movie boleh la..kalau pergi p.pinang xrase nasi kandar dia x sah rasa..hehe..kat line clear..sedap  nasi kandar dia..tebayang2  lagi ni..huhu..yang seronok nyer kat p.pinang ni..jgan riso sesat..sebab kalau kita pusing2 camne pun kita still kat dalam pulau tu..xkan terlepas ke negeri lain..hehe..yang tak besnye jalan dia asyik sesak je..banyak betul kete kat sana..bangunan pulak sume tinggi2..huhu..gayat tengok=p..mule2 engat nak gi bukit bendera tapi xjadi sebab dia under construction..xleh nak pergi la..so kita orang just pergi rumah p.ramlee  dengan jalan2 shoping!!!!!hehehe


2 hari spent kat p.pinang..lepas tu kitaorang pergi kedah pulak..sebenarnya nak pergi hantar kereta sepupu je..xpayah pergi pun takper..tapi seronok bile pergi ramai2..so abah mun pun on je la..konvoi ramai2 pergi kedah..kitaorang makan ikan keli bakar kat kedah..sedap..ayah mun dah pernah makan kat sini dulu..kitaorang je yang tak pernah..tapi serius memang sedap..huh..penatnye x usah cakapla..kesian yang drive la..lagi penat..kitaorang boleh tido dalam kereta..tapi still xcukup..skit badan dibuatnye..penat2 pun seronok..hehe..tahun depan nak pergi mana pulak ek????huhu..gambar takleh nak upload..skit je bleh..

Saturday, December 18, 2010

peace contest!!!!!~

 


  untuk maklumat lanjut klik cni



so mun nak pertaruhkan gamba ni..hehe

nak tag:
ayu 



Wednesday, December 15, 2010

menangis..

menangis???sumer orang menangis terutamanya perempuan...kita menangis keraqna sedih..kita menangis kerana kita suka..kita menangis kerana rasa bersalah..banyak punca yang memyebabkan kita menangiskan..betul x...knape ek..korang tahu x sebenarnya menangis itu sihat..menurut Jodi de luca,ph.d neuropsychologist di tampa general hospital as..menangis ni dapat menghilangkan stress..menangis juga seperti menarik perhatian orang lain.ini kerana air mata merupakan mesej nonverbal yang seakan-akan mengatakan’aku minta perhatian’..hah..knape pompuan slalu menangis..ini disebabkan pompuan mempunyai hormone prolactin yang lebih banyak berbanding lelaki..hormon inilah yang menyebabkan pompuan menitiskan air mata dalam frekuensi yang lebih cepat dan banyak..so jangan malu untuk menangis..just let it out..kadang-kadang dengan menangis akan membuatkan kita berasa lebih lega..betul x..huhu..lagipun..menangis merupakan senjata wanita untuk melemahkan lelaki..haha..tapi xtaw la..sesetengah je kot..ni pun berdasarkan apa yang mun baca..macam menarik..so nak la .berkongsi bersama..tapi bagi mun lelaki yang berani menangis depan pompuan ni lelaki yang berani..x sume laki berani buat macam tu..btul x.besenya ego tinggi..xnak nangis depan pompuan sebab xnak dianggap lembik..huhu..xla..actually..sweet taw..hehe..sebab macam dye trust kat pompuan tu..and need pompuan 2..bagi mun la..bagi orang lain xtaw la pulak..xp

Tuesday, December 14, 2010

emm..........

msuk ni..dah dua kali terserempak dengan dia..huhu..lain dah dia..besar da..lama x contact dia..agak2 knal lagi ke x dia kat mun????

Monday, December 6, 2010

kami kreatif..

video



lokasi: harmoni 7
masa: waktu form5
alatan: lighter,hand sanitizer,lantai yang bersih:P
ketua: farhana dan hamizah



hahaha..ni la keje kami..selepas last paper spm..dah bebas kan ..merdeka!!!haha..ikut paana and mcjah punyer kepala..ini lah yang terjadi bila budak bio dengan budak lk bergabung tenaga..yang penting tiada sesiapa yang tercedera ek..hehe..ap 2 cr???cr tu nama batch kami..cengkudu rockerz..unik x..huhu..jangan tiru dirumah taw..aksi ini dilakukan oleh orang2 yang professional..hehe